Bodum stempelkande i kobber, glas eller rustfrit stål

Af Hanne Clausen
0 Kommentar

Bodum stempelkander

Når du skal nyde en lækker kop kaffe, så er der mange forskellige måder at gøre det på. Nogen foretrækker at drikke den helt mørke og kraftfulde espresso, hvorimod andre er mere til den mælkede cafe latté eller cappuccino. Dog kan de fleste blive enige om, at en god kop sort kaffe er vejen frem. Men her kan vandede også deles. Nogen er til den praktiske kaffemaskine, der kan lave kaffen i et snuptag, hvorimod andre er mere til den lækre kaffe, man kan få ved at bruge en stempelkande. Men hvorfor egentlig vælge en stempelkande til kaffen?

Stempelkander kort fortalt

En stempelkande er en cylinderformet kande til kaffebrygning, som indeholder et kaffestempel med en trådsi. Det kræver kun varmt vand og formalede bønner at lave kaffe i en stempelkande. Kaffen laves ved at overhælde bønnerne med varmt vand direkte i kanden, lade det trække og ved slutteligt at trykke kaffestemplet langsomt i bund, så kaffen trykkes ned gennem vandet, og kaffen brygges.

Når kaffe brygges på en stempelkande på denne måde, opnås en kop kaffe med en fyldig og rund smag, som mange mener, smager langt bedre end traditionel kaffe gør. Der går cirka 28 gram malet kaffe til 450 milliliter vand, men mængden kan justeres efter den ønskede styrke på kaffen.

Der findes en lang række af producenter på markedet, som producerer stempelkander, hvoraf én af de største er Bodum, som har et bredt udvalg af stempelkander, som kan brygge 2, 4, 8 og 12 kopper kaffe.

Om Bodum

Bodum er en familieejet virksomhed, som laver køkkenudstyr. Virksomheden blev grundlagt i 1944 af Peter Bodum, som allerede i 1960’erne lykkedes med at gøre Bodum internationalt kendt. Bodum blev dengang kendt for at producere produkter, der altid opfylder de højeste krav til både funktionalitet og kvalitet og i forening med priser, der er til at betale. Bodums produkter blev på daværende tidspunkt også kendt for deres unikke industrielle design, hvilket også gør sig gældende for Bodums produkter i dag.

I 1974 blev Bodum overtaget af Jørgen Bodum, som har videreført produkternes design i samme ånd som sin far, og som derudover har tilført produkterne en kreativ og visionær nyskabning og et moderne og tidssvarende udtryk. Bodum lancerer jævnligt nye produkter og designs. Senest gælder dette Bodums Colors 2016 kollektion, hvori Bodum relancerede en række af Bodums bestsellers i seks nye farver. I dag sælger Bodum også elektriske husholdningsprodukter og har shop-in-shops verden over, og Bodums produkter bruges både i private hjem og på caféer, restauranter og lignende.

I 1974 kom Bodums første stempelkande, Bistro, på markedet, hvilken på daværende tidspunkt blev kåret som den mest miljøvenlige kaffebrygger af internationale medier, og som har fået tildelt både internationale og danske priser for dens design. Denne stempelkande var startskuddet til en lang række af stempelkander, som Bodum stadig producerer og sælger den dag i dag.

Stempelkander fra Bodum

Bodums stempelkander fås i mange forskellige størrelser, som kan indeholde alt fra 2 til 12 kopper færdigbrygget kaffe. Kendetegnende for alle Bodums stempelkander er, at de tåler høje temperaturer og et højt temperaturskift. Bodums kaffekander er nemme at rengøre, da de kan vaskes under rindende vand eller gå i opvaskemaskinen.

Bodums stempelkander fås i både stål, glas og kobber og i mange forskellige designs, hvilket både indebærer klassiske og moderne designs. Nedenfor er modellerne Bodum Bistro, Bodum Eileen, Bodum Bean og Bodums stempelkander i kobber beskrevet. Du kan se det resterende udvalg af Bodums stempelkander her: https://hjem.dk/shop/488-bodum-stempelkande/. 

Bodum Bistro

Stempelkanden Bodum Bistro er den første stempelkande, Bodum sendte på markedet. Stempelkanden er lavet i glas og i rustfrit stål, og dens design er enkelt og simpelt. Bodum Bistro fås i flere størrelser, som kan rumme fra 2 til 8 kopper kaffe. Bodum Bistro blev relanceret i Bodums kollektion Bodum Colors 2016, hvor en række af Bodums bestsellers blev lanceret i seks nye farver. Dette betyder, at den nu fås i blå, grøn, lilla, beige, brun og koralrød.

Bodum Bistro stempelkande

Bodum Eileen

Bodum udvikler hele tiden designet på deres stempelkander. Stempelkanden Eileen er et af disse eksempler. Bodum Eileen er lavet for at ære den irske møbeldesigner Eileen Gray og har på én gang et anderledes og stilfuldt udtryk, som blander både moderne og klassisk design. Det særlige ved denne stempelkande er dens stålramme, som har et dekorativt mønster, og som desuden beskytter stempelkandens glas. Bodum Elileen fås i både rustfrit stål, kobber, sort, grøn og rød.

Bodum Eileen stempelkande

Bodum stempelkande i kobber

Bodum har lanceret flere stempelkander i kobber, da kobber i en lang periode har været en af de mest populære boligtendenser. Både Bodums stempelkander Bodum Chambord, Bodum Eileen og Bodum Sereno fås i kobber. Alle modeller findes i forskellige størrelser.

Bodum stempelkande i kobber

Bodum Bean iskaffebrygger

Bodum har også udviklet en iskaffebrygger, som fungerer på samme måde som Bodums stempelkander. Den eneste forskel er, at der anvendes koldt vand frem for varmt vand, og at det er en koldbrygger, hvilket betyder, at kanden skal trække i køleskabet mellem 6 og 12 timer, før iskaffen er færdig og klar til servering.

Bodum Bean iskaffebrygger

 

 

You may also like

Tilføj en kommentar