Find det rette køle fryseskab

Af Hanne Clausen
0 Kommentar

Er du på udkig efter et køle fryseskab, vil du opdage, at der er flere muligheder, end du lige regner med. Det uundværlige apparat kommer i forskellige afskygninger, med forskellige funktioner og ikke mindst i forskellige størrelser. Der er derfor en række overvejelser, som du skal gøre dig, inden du vælger det endelige køle fryseskab.

Kapacitet og udformning

En af de vigtigste beslutninger er en kombination af kapacitet og udformning. Der er nemlig to måder, et køle fryseskab kan være udformet på. Et såkaldt almindeligt køle fryseskab er opdelt i en køledel og en frysedel. Den anden model er primært et køleskab, hvor du har en lille fryseboks inde i selve køleskabet. Den model vil være et smart valg, hvis du kun lige har brug for lidt ekstra fryseplads.

Den opdelte model har som sagt både en køledel og en frysedel. Oftest vil frysedelen være placeret ne-derst, hvor køledelen så er placeret ovenpå. I de tilfælde, hvor frysedelen er væsentlig mindre end køledelen, vil placeringen dog være omvendt. Netop kapacitetsfordelingen er også et væsentligt element i forhold til køle fryseskabe. Er du ude i den lidt større model, skal du nemlig tage stilling til, hvilke behov du har inden for henholdsvis kølekapacitet og frysekapacitet. Overordnet set vil du dog have svært ved at finde et køle fryseskab, hvor frysedelen overgår køledelen i kapacitet.

Funktioner

Der kommer hele tiden ny teknologi på markedet – også inden for køle fryseskabe. Det skaber muligheden for helt nye funktioner, som er med til at skabe endnu bedre rammer for dine madvarer. Spiser du tit frugt og grønt, kan det være en fordel for dig at investere i et køle fryseskab med en frisk zone i køledelen. Zonen går under forskellige navne, alt efter hvilken producent det drejer sig om. Mulige bud er 0-zone eller Super Fresh zone. Fordelen ved denne zone er, at den kan holde temperaturen adskilt fra temperaturen i det øvrige køleskab. På den måde kan du have en temperatur på 0o C i zonen og omkring 5o C i det øvrige køleskab.

Du kan også vælge et køle fryseskab, hvor køledelen har et Air Moving System. Denne teknik skaber 3 gange længere holdbarhed for dine varer, da en ventilator sørger for at fordele den kolde luft jævnt i hele køledelen. Desuden vil funktionen medvirke til, at lugten reduceres fra mad, som ellers har en tendens til at have en kraftig lugt. På den måde undgår du, at lugten smitter af på de øvrige fødevarer.

En anden smart funktion er NoFrost i frysedelen. Dette er en automatisk afrimningsfunktion, som gør, at du slipper for besværet med at afrime fryseren. Dette vil være en funktion, som gavner dine frostvarer samtidig med, at det sparer dig for at skal bruge tid og kræfter på det.

Der findes mange andre funktioner, så det vigtigste råd er egentlig, at du gør dit hjemmearbejde grundigt, inden du træffer det endelig valg. Du kan se en masse video præsentationer af køle fryseskabe her.

You may also like

Tilføj en kommentar