Hvilke køkkenmaskiner skal jeg investere i?

Af Hanne Clausen
0 Kommentar

Moderne køkkenredskaber kan gøre hverdagen noget lettere

Vi ved et godt alle sammen, at det ideelle ville være selv at dyrke alle sine (økologiske) grøntsager, kunne hente friske æg fra høns i baghaven og mælk fra sin egen ko samt lave al mad fra bunden af. Problemet er bare, at dette ikke er muligt for langt de fleste af os. De fleste af os bliver nødt til at bruge en stor del af dagen på at hive en løn hjem hver måned, og sammen med børnepasning, transport, personlig pleje, fitness, hygge med familien, pleje af venskaber og administration af ens personlige økonomi, optager dette så meget tid, at det sjældent efterlader rum til den helt store kræsen om madlavningen.

Men hvorfor ikke udnytte og få glæde af den moderne teknologi i stedet for blot at bukke under for presset fra det moderne, stressede liv. Sagen er nemlig den, at nogle af de moderne køkkenredskaber kan hjælpe meget mere i hverdagen, end mange er klar over.

Det kan betale sig at planlægge indkøbet af køkkenredskaber

Hvis man vil investere i nogle af de moderne køkkenredskaber, er det en god idé at planlægge indkøbet en smule. Køber man bare løs af alle de køkkenredskaber, der er på markedet, kan de hurtigt hobe sig op, og så bliver det let uoverskueligt, hvilke af dem, man skal bruge i hverdagen. Konsekvensen bliver let, at de snart bliver sat ind i et køkkenskab, hvor de får lov at blive stående, uden at blive brugt ret meget.

En god måde at planlægge sine indkøb af køkkenredskaber på, er ved at spørge sig selv efter, hvilke opgaver, man gerne vil have udført vha. køkkenredskaberne: ”Hvilke opgaver vil det hjælpe mig allermest af få udført hurtigere og lettere i køkkenet?

Her er nogle eksempler på nogle af de opgaver, som gode køkkenredskaber kan løse:

En stavblender er god til hurtigt at hakke og blende mad

En stavblender er et af de mest praktiske og anvendelige redskaber i det moderne køkken. Den store fordel ved en stavblender er, at du kan blende, hakke og piske ingredienserne og mad direkte i den skål, gryde osv., som du tilbereder maden i. Når du har en stavblender behøver du altså ikke at tage foodprocessoren frem eller at svine en ekstra skål til. Bare stik stavblenderen direkte ned i den gryde eller skål, du allerede har gang i, og du kan straks gå i gang med at hakke, blende og piske.

Bamix stavblendere

Og mulighederne er mange, hvis du har en god stavblender: Du kan fx piske flødeskum, du kan piske mælk til en kop caffe latte, du kan blende grøntsager til en hurtig suppe, du kan hurtig blande ingredienserne til en lækker humus, du kan lynhurtigt hakke kød osv. osv. Og når du er færdig er det lynhurtigt gjort at rense stavblenderen i modsætning til, hvis du fx havde udført den samme opgave med en foodprocessor. Vil du læse mere om hvad en stavblender kan bruges til så læs denne dybdegående anmeldelse af Bamix Superbox: http://gourmand.dk/stor-test-af-bamix-superbox/

En saftpresser giver dig et frisk tilskud af vitaminer

Vi danskere har brug for rigtig mange vitaminer – ikke mindst i den mørke tid. En af de bedste og mest velsmagende måder at få et ekstra tilskud af vitaminer på, er ved at lave et glas friskpresset saft. Det kan være saft af frugt, bær eller grøntsager. Du kan selvfølgelig også kombinere disse og fx tilsætte en lille smule vanilje. Ved hjælp af en saftpresser går det lynhurtigt med at presse et lækkert glas saft. Det smager fantastisk, og mange påstår, at det nærmest har reddet deres liv: De hævder, at de har meget mere energi i hverdagen og er langt mere immune over for forkølelser, infektioner og anden sygdom. Selv mange børn, som måske ikke er vilde med at spise grøntsager og frugt, vil elske et glas friskpresset saft. En saftpresser kan virkelig kaste lidt solskin ind over en travl hverdag.

Bosh saftpressere

En æggekoger gør det let at få kogte æg med masser af proteiner

Flere og flere finder ud af, hvor vigtigt det er at få tilstrækkeligt med sunde og gode proteiner. En af de bedste kilder til proteiner er friske æg. Desuden smager et friskkogt æg vidunderligt – ikke mindst om morgenen, førend man skal på arbejde. Og proteinet i ægget har ifølge sundhedseksperter en rigtig gavnlig virkning på blodsukkeret, og altså dermed også på ens energiniveau i løbet af dagen. Men hvem har tid til at finde den rigtige gryde frem, hælde den rigtige mængde vand i gryden, vente på, at vandet koger, og holde øje med, at æggene hverken bliver kogt for kort eller længe, mens man holder øje med, at vandet ikke koger over? Nej vel?

Det bliver som regel ikke til noget. Men med en god æggekoger går hele processen både hurtig og let. Du kan vælge lige præcis hvor meget du vil have kogt dine æg, og æggekogeren fortæller dig, når æggene er klar. Dette er endnu en god måde, hvorpå man kan gøre hverdagen både lidt nemmere og sundere.

En kaffemaskine gør det meget lettere at få en lækker kop caffe latte

En god kop kaffe er uundværlig for mange om morgenen. Og når man kommer hjem fra arbejde, er det dejligt at kunne sætte sig ned et øjeblik og puste ud, førend man går i gang med aftensmaden. Men problemet er, at disse tidspunkter for mange er nogle af de mest travle i løbet af dagen. Så bliver det i bedste fald ofte let til en flad kop pulverkaffe eller slet ingen kaffe overhovedet. Man kan selvfølgelig brygge en traditionel kop kaffe på en normal kaffemaskine, men det tager både tid og giver ikke altid det bedste resultat. For blot nogle få år siden var der ikke mange alternativer til pulverkaffen, hvis det skulle gå hurtigt, men i de senere år har en række avancerede kaffemaskiner med indbygget kaffekværn set dagens lys.

Nogle af disse er ganske dyre, men hvis man ser sig lidt om, er det absolut muligt at få et godt produkt til en rimelig pris. Der er flere fordele ved disse maskiner: Det går både hurtigt med at lave kaffen, og hvis man vælger en god maskine og gode kaffebønner kan resultatet nærme sig den kop kaffe, man ellers skal hen på en dyr café for at købe. Det sætter ligesom dagen i et andet lys, når man kan starte den afslappet med en velduftende og velsmagende, cremet kop kaffe. Du kan finde et stort udvalg af avancerede kaffemaskiner her: http://www.skousen.dk/koekkenudstyr/kaffe-espresso/kaffemaskiner/

En ismaskine gør desserten til en leg

Vi ved vel efterhånden alle, at vi skal virkelig passe virkelig på med for meget sukker og fedt. På den anden side er der få af os, som går over i den anden grøft og fuldstændig forsager alle lækre sager. Men vi er klar over, hvor vigtigt det er at begrænse indtaget af disse madvarer. Problemet er bare, at mange af de lækre ting og sager, man kan købe i supermarkedet ofte er fyldt med en lang række E-numre og indeholder alt for meget sukker og fedt eller endnu værre ingredienser. Med en ismaskine har du fuldstændig styr på, hvad der er i den is, du og din familie nyder. Du kan sammensætte lige præcis den is, du elsker, og tilsætte de ingredienser (bær, kiks, chokolade osv.), du ønsker.

Ismaskiner

Du blander blot det hele i ismaskinen, og hvis maskinen har indbygget kompressor, behøver du ikke en gang at sætte isen i fryseren, førend den er klar. Alt sammen foregår let og ubesværet, så isen står klar til en lækker kop chokolade, enten til en hyggeaften sammen med familien eller gode venner. Og samtidig kan du gøre det med bedre samvittighed, end hvis du vælger en billig og mindre velsmagende is henne i supermarkedet.

Der er mange flere køkkenmaskiner, som kan hjælpe lidt i en travl hverdag. Du kan læse mere om dem på fx http://www.udstyrsguiden.dk/kokkenmaskiner/. Men husk hele tiden at tænke godt over, hvad det er, du vil bruge hver af køkkenmaskinerne til, så de ikke bare bliver fyld bagerst i et køkkenskab.

You may also like

Tilføj en kommentar