Sådan bliver din trådløse alarm mere sikker

Af Hanne Clausen
0 Kommentar

De trådløse alarmer er meget populære blandt private husejere. De kræver ikke ledninger og er derfor nemme at sætte op, selv for folk der ikke normalt bevæger sig ud i gør-det-selv projekter.

Hvis du har eller planlægger at få en trådløs alarm, så er her et par gratis tips til hvordan du kan gøre den installation mere sikker og effektiv.

Find et godt sted til kontrolpanelet

indbrudstyv

Et alarmsystem indeholder altid et kontrolpanel samt et antal detektorer. Kontrolpanelet bruger du til at styre alarmen, f.eks. når du går fra dit hjem og skal aktivere den eller når du kommer hjem og skal slå den fra.

Mange mennesker installerer kontrolpanelet meget tæt på hoveddøren. Så er den nem og hurtig at komme til, når de kommer og går fra deres hjem. Og det er som sådan også et meget oplagt sted. Ulempen er blot, at det ved en indbruds tyv selvfølgelig også. Og med den viden kan han som det første gå målrettet mod alarmen og måske ødelægge den inden den starter eller i hvert fald få den ødelagt så meget, at den ikke stresser ham i hans arbejde.

Derfor kan det være en god idé at installere kontrolpanelet et andet sted end ved hoveddøren. Installer den et sted som ikke er lige så oplagt. Det kunne f.eks. være i køkkenet hvor den ikke er så let at se. Har I kælder kunne det også være ved jeres indvendige kældertrappe. Har I første sal kunne dette også være et godt sted.

Husk at bagindgangene

Når dette er sagt, skal du være opmærksom på at tyvene sjældent bruger hovedindgangen som indgang. Oftest er det indgange fra baghaven hvor der normalt er fred og ro og indgangsmulighederne er mere sårbare.

Derfor bør du opsætte sensorerne ved alle dine bagindgange. Du bør f.eks. bruge bevægelsessensorer ved terrassedøre og kælderdøre. Du bør også opsætte magnetsensorer og på terrassevinduer og kældervinduer.

Vær også opmærksom på, at selvom du sikkerhedsbolte og sikkerhedshængsler monteret i vinduerne er det ikke umuligt at bryde ind. Det gør det blot sværere og skaderne på både vindue og hus bliver større hvis det lykkes indbrudstyven at bryde ind her. På disse steder kan du bruge shocksensorer eller glasbrudssensor som registrerer hvis ruderne smadres.

Tydelig skiltning

Det lyder måske banalt, men husk også at få tydlige skiltning sat op, som viser at du har installeret en alarm. Skiltningen vil gøre tyven utryg og hvis han mener der er for stor risiko ved at begå indbrud hos dig, så vil han ikke forsøge.

Er der behov for serviceaftaler?

Ifølge dit-indbo.dk behøver du som privat person, ingen udrykningsaftale med et vagtselskab. Disse aftaler er i mange tilfælde ikke så effektive, fordi tyvene er over alle bjerge når vagtselskabet først kommer frem.
Dog er der nogle andre fordele ved disse vagtaftaler. Får du indbrud, så sørger vagtselskabet ofte for at afskærme de døre og vinduer som er blevet beskadiget under indbruddet. Det kan være en rar tryghed, hvis ikke du har en effektiv nabohjælp eller hvis du er langt fra hjemmet når indbruddet sker.

Test og lær alarmen at kende

Det ville være frygteligt ærgerligt og spild af penge hvis din alarm ikke virker den dag du får indbrud. Derfor bør du teste din alarm med jævne mellemrum, så du er sikker på den virker, hvis når døre og vinduer åbnes, eller når nogle går forbi bevægelsessensorerne.
Læs i manualen hvad du skal være opmærksom på når batterierne i enhederne løber tør.

You may also like

Tilføj en kommentar