Tips til at vælge den rigtige markise til hjemmet

Af Hanne Clausen
0 Kommentar

En markise er altid et godt valg til enhver bolig. Hvis du elsker sommeren på terrassen, så er den uundværlig, når solen står højt på himlen, og du har brug for at trække dig i skygge. Du slipper også for besværet med en parasol, der ikke vil stå ordentligt eller kan dække over alle. 

Men hvordan finder du den helt rigtige markise hjem til dig? I dag er der et væld af muligheder, når det kommer til at vælge den helt rigtige model. Det kan komme an på størrelse, materialer og meget andet. Heldigvis har vi lavet en guide til dig, hvor vi fortæller mere om, hvordan du vælger den rette. På den måde kan du være sikker på, at du har overvejet alle mulighederne. 

Materialet er vigtigt 

Markiser kommer i forskellige former for materiale. Alt efter det respektive materiale kan det holde til vind og vejr på hver sin måde. Når du skal vælge din markise, er det vigtigt at have øje for materialet. Ofte kan det være en fordel med et materiale, der nemt kan klare regn, så du slipper for at trække indenfor, hvis det begynder at dryppe.

Med materiale kommer også farvevalget. Her kan det straks blive sværere at beslutte sig. Ofte er de lyse markiser særdeles flotte at se på, og de giver et meget let udtryk til boligen. Derved bliver det ikke tungt at se på, når din markise er rullet ud. Derimod kan det være en udfordring i forhold til skidt og snavs, som du ikke kan undgå. Jo mørkere materiale du vælger, desto mere varme til den suge til sig. Det er også værd at have med i overvejelserne, når du vælger. 

Størrelsen og funktion

Markiser fås i næsten alle størrelser i dag, og det giver dig muligheden for at få en i lige præcis de mål, du foretrækker. Det er vigtigt, at du ikke køber en markise, der kun akkurat kan være der. Det kan blive nogle udfordringer, når du skal hænge den op. Til gengæld kan det næsten ikke betale sig at købe en lille markise. Det vil betyde begrænset med plads i skyggen, og så koster det dig ikke særlig meget ekstra for en bredere version. 

Når det kommer til funktion, handler det om dens brugervenlighed. I dag kan du nemlig selv vælge, om din markise skal betjenes manuelt eller med en fjernbetjening. Fordelen ved fjernstyrede markiser er, at det er nemt for dig at køre den ind og ud. Du slipper for at skulle opbevare et håndtag, som du bruger ved manuel betjening. 

Samtidig kan det også gøre det nemmere for dig at rulle den ud, selvom du sidder indenfor. På den måde kan du lukke af for solen uden at skulle rulle dine gardiner for. 

Stabilitet 

Markiser vil altid være monteret på et stativ, der fungerer som støtte, når den er rullet ind og er i bevægelse. På den måde kan den holde sig oprejst og være spændt ud hele tiden. Men når det kommer til stabiliteten, bør du også overveje denne nøje. Vil du gerne have, at din markise kan holde til regnvejr og moderat vind, skal du sørge for et stativ, der er særdeles stabilt.

Stilen på din markise 

Sidst skal vi selvfølgelig runde det visuelle udtryk igen. For ikke nok med, at du skal vælge farve, så kan du også vælge forskellige design på din markise. Når du vælger materiale og farve, vil du automatisk åbne nogle bestemte muligheder. Men samtidig er der mulighed for markiser med forskellige former for print. Det kan eksempelvis være striber. 

Det vigtigste er, at din markise stemmer overens med boligens mursten eller farve. Har du eksempelvis et gult murstenshus, kan det være en god idé at vælge en anden farve end gul. Det samme gælder for et rødstenshus. Har du et hvidt hus, kan en mørk markise stå som en særdeles flot kontrast til huset. På den måde får du det helt rigtige udtryk i din have.

You may also like

Tilføj en kommentar